Zlatan Ibrahimovic - italiensk sportjournalistik på svenska

måndag, november 21, 2005

Roma-Juve 1-4, 19/11/2005

Amici sportivi! Gazzetta dello Sport söndagen den 20 november pryds av en stor bild på Zlatan och en rubrik som lyder "Magica Juventus".

Sid 2, rubrik - Che magia Ibrahimovic
Referat av matchen och givetvis en kommentar om zlatans mål. Dessutom innehåller denna sida ett bildreferat av Zlatans mål, 1-2-3, hur han tar emot bollen/klackar vidare och vänder bort sin bevakare och sedan sprintar mot mål och smeker in bollen.

Sid 3, rubrik - "Mamma mia cosa ho fatto" (ett citat av Zlatan, ungefär, mamma mia vad gjorde jag). En bit in i artikeln: ..Resten tog Ibrahimovic och Trezeguet hand om, som på fem minuter i andra halvlek avgjorde matchen, vilket kompletterade jobbet som gjordes av Nedved tidigare. Och om dubbletten av Trezeguet entusiasmerar för dennes målkänsla, var det ändå Ibras mål som i slutändan fastnade kvar på näthinnan. Hans 2-0 efter att han sprungit över halva planen i en egen kontring. Emerson skickade upp bollen mot Ibrahimovic som lurade Kaffour genom att förlänga med en klack. Vid det ögonblicket var det 40 meter mellan Doni och Zlatan, vilket han betade av på ett ögonblick med sina långa ben. Att placera bollen i mål var det enklaste i sammanhanget, då han bara hade målvakten framför sig, men aktionen som helhet var så spektakulär att svensken inte kunde undslippa sig en äkta italiensk glädjeyttring: "Mamma mia - sa han när han sprang tillbaks till mittplan - Mamma mia vad har jag gjort!"

Zlatan efter slutsignalen: "Ja, jag är nöjd över att ha gjort ett vackert mål. Men det viktigaste är att vi vann med 4-1 genom att spela ganska bra, speciellt i andra halvlek. Mot Roma är det alltid svårt. Men det var en viktig match för oss som vi lyckades vinna." Apropå det hårda spelet anser Zlatan inte att det gick till överdrift: "När man spelar speciella matcher av det här slaget är det naturligt att det finns extra aggressivitet på planen", sa Zlatan som alltid har visat sig kapabel att försvara sig själv. "Domaren gjorde en bra insats som lyckades hålla i matchen utan att överdriva". Den verkliga bravuren stod han dock själv för, genom att realisera ett verkligt klassmål. Ett sånt som gör honom till den mästare (fuoriclasse, reds. anm) han är.

BETYG: 7
Motivering: Oundviklig hyllning till honom för målet som avgör matchen, realiserat på hans eget sätt. På ett fåtal sekunder en uppvisning i en blandning av fysisk kraft (på sättet han gör sig av med Kuffour) och klass i sin renaste form (en klack och avslutet med höger yttersida). Med ett tandempar i anfallet i sådan form förstår man varför Del Piero sitter på bänken.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul läsning och som vanligt ett stort tack för översättningen.

8:54 em

 
Blogger Mårten said...

Hurrrrra!

2:41 em

 
Anonymous Anonym said...

mm. nu undrar man ju bara vad ibra säger om VM-lottningen!

10:35 em

 

Skicka en kommentar

<< Home